Verslag sterkste man van NL 2017. (Gijs Boeijen)

Vantevoren wist ik niet wat Ik kon verwachten. Ik was/ben sterker dan ooit, dat voel je gewoon. Dat was ook duidelijk met sterkste team van NL. De onderdelen waren goed voor mij dit jaar. Dit werd mijn 6e finale en qua onderdelen wellicht mijn beste jaar ooit. 3 weken ervoor sloeg de griep helaas in mijn rug en die werd eigenlijk alleen maar slechter. Veel behandelingen en in ieder geval aan de start. De dag zelf in de ochtend 106kg bodyweight.

Onderdeel 1 Hand over hand 15ton.
Zeker een goed onderdeel van mij. Kan me niet herinneren dat ik hier ooit echt slecht op heb gepresteerd. Berend kwam naar me toe en zei dat hij echt zwaar was. Echt wel een minuut zei hij. fijn heb ik daar op geantwoord, als het zwaar wordt maakt techniek op hand over hand pas echt het verschil en ik weet dat als het aankomt op techniek en atletisch vermogen ik een verschil kan maken. Toen Enzo voor me er 1m26 overdeed en Alex hem niet uittrok dacht ik wel even dat hij echt zwaar moest zijn maar toen ik bezig was ging de knop om en was ik in een roes aan het trekken. Als een machine, heen en terug, heen en terug. HEERLIJK. Frank schreeuwde in mijn oor, het publiek een waas. Ik geloof 59 sec en daarmee toen de 2e tijd achter Kelvin. Alleen Randolf ging nog sneller en dus een 3e tijd op dit onderdeel. Dat ik hier alles op had gegeven is een understatement. Kon niet meer staan hierna en heb een interview op mijn knieen gegeven.

Onderdeel 2 Medley Tyre 420kg 4 flips en 2 stofrollen 100kg over 20m
Deze band is zo een klootzak van een band. Ik heb deze nog nooit in 1x geflipt. Dit jaar hebben we echter zoveel getraind met de 400kg tyre bij ons dat ik er veel vertrouwen in had. Tegen Enzo moeten in de heat is ergens mooi maar aan de andere kant is het een van de beste tyreflippers van het land.
De eerste flip had ik een vertraging erin maar de 3 flips daarna gingen wel in 1x door. Dat is beter dan ik dat monster ooit gedaan heb. Daarna de rollen, de 1e geschouderd en de 2 gewoon blind voor me uit naar die streep gesleurd. Ik was erg tevreden. Weinig tot niets laten liggen op dit onderdeel. Plaatsing weet ik niet.

Onderdeel 3 Log
Wel een beetje een schok dat we ineens de epibrator houten log moesten liften. 135kg leeg, van hout en als 3e onderdeel.
Mijn ultieme log pr is 145, mijn pr met pushpress buiten is 140 en in de finale had ik nog nooit meer dan 130 gedaan en zeker niet als 3e onderdeel.
In de warming up ging de 120met de ijzeren log echt zo makkelijk dat ik er zelf van stond te kijken. Toch best veel vertrouwen voor de eerste beurt.
Alles ging goed maar toen hij net voor lockout was bleef ik wat op en neer stappen en kwam mijn linkerarm weer wat naar beneden. Ik heb de log achter me gedropt en was furieus. Het zou me toch niet gebeuren!! Man man, Frank pepte me op en ik dacht bij mezelf 3x in de week log gaat niet voor niets zijn. 2e beurt was een episch gevecht met dat monster van een loggeval maar uiteindelijk wist ik hem boven mijn hoofd te krijgen en ging ik finaal uit mijn plaat. 3e beurt voor de vorm nog 140 geprobeerd maar de spanning was weg.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Onderdeel 4 Yoke 410kg volgens Jarno

Paar keer uitgepakt en wat pasjes mee gedaan, voelde wel de waarschuwing net boven mijn heup aan de rechterkant maar het is nu eenmaal de finale. Het is alles of niets. Voor mijn gevoel had ik sneller gekund maar als ik de videos terug zie ben ik toch goed snel geweest. Het is de beleving, ik kan sneller dat weet ik zeker. Bij het neerzetten voelde ik de doffe pijn met uitstraling boven mijn heup. Ik keek niet heel blij met deadlift in het vooruitzicht normaal mijn beste onderdeel. Achteraf geode yokerun geweest. Geloof 4e of 5e plek

Onderdeel 5 Cardeadlift
Gelukkig had Werner me behandeld en met een portie warmtezalf doet de zalf bijna meer pijn dan je rug maar echt blij was ik niet. Cardeadlift is mijn vriend, ik ben om de een of andere redden bijzonder goed in dit onderdeel, mijn apenarmen, dikke reet en korte ROM hierop voelen aan alsof ik oneindig door kan gaan. Nu niet zo, de opwarming ging maar gaf niet het vertrouwen dat ik wilde maar als zo vaak als het fluitje gaat gaat de knop om. Ik wilde liften maar was te voorzichtig, daarna ging ik los. 12 reps gingen er in staccato uit maar de 13e hield de rug ermee op. Gedeeld 3e plek met Jaap hierop achter Alex en Jordy. One day I shall have my revenge.

Onderdeel 6 Stones.
De rug was nu echt wel klaar, staan was moeilijk maar er is geen keus, er is geen weg terug. Werner lapte me nog een keer op, riem op zijn strakst en toch er nog een keer vol voor gaan. een 5e plek was mogelijk...

100-120-140-160-170-180

tot 160 ging erop, de 170 op de schoot maar er was geen beweging meer in de rug te krijgen. Was het genoeg?

Dat bleek het geval, ik hoor bij de 5 sterkste mannen van NL iets dat ik altijd voor onmogelijk heb gehouden. Dit pakt niemand mij ooit nog af.