Biografie

Mijn naam is Gijs Boeijen en ik ben geboren in 1979. Mijn leven staat al vanaf een jonge leeftijd in het teken van sport. Begonnen met judo en zwemmen daarna fitness vanaf mijn veertiende om sterker te worden voor judo. Samen met mijn vader ging ik toen eens per week trainen en deed ik trainingen in circuitvorm waarbij ik van mijn vader nog niet al te zwaar mocht trainen. Vanaf mijn vijftiende ging ik samen met een vriend trainen en door onze competitieve aard ging elke training snel over in een wedstrijdje om elkaar de loef af te steken. De frequentie ging ook omhoog naar drie keer per week trainen. De vooruitgang kwam snel en dat motiveerde nog meer. Vanaf mijn negentiende ging ik naar de sportacademie en daar ontdekte ik de liefde om anderen te motiveren voor sport. Jarenlang ben ik fitnessinstructeur geweest en heb ik mensen met hun voeding geholpen. Na de sportacademie heb ik de universiteit gedaan maar mijn leven achter een computer slijten voor de winst van een bedrijf was niet mijn idee van een geweldige baan. Vanaf 2004 tot heden ben ik werkzaam in het onderwijs als docent lichamelijke opvoeding. Eens in mijn leven wilde ik zien hoe ver ik mijn lichaam kon pushen en hoe ik er uit zou zien als ik voor bodybuilding wedstrijdklaar zou zijn. In 2007 heb ik deelgenomen aan het NK naturel bodybuilding met een gewicht van rond de 90kg met 3-4% vet. Ik werd kampioen in de bodybuilding extreme klasse.

Omdat ik te weinig ervaring zou hebben op het podium werd ik niet geselecteerd voor het WK van het WFF door de YBF. Om dit recht te zetten heb ik het jaar daarop weer meegedaan en werd ik achter een  WABBA atleet de eerste Nederlander in de bodybuilding extreme klasse. Twee weken later werd ik gebeld dat ik geselecteerd was voor het WK in Duitsland.

 

YBF 2007

In Duitsland werd ik in de superbody klasse geplaatst. Mijn vet% was op een all time low. Mijn statistiek op de wedstrijd was: 1.79m 91kg en vet% 3%. Ik won de klasse tot 30 jaar. In de overall tegen de andere klassewinnaars kwam ik net tekort op mijn benen tegenover een zeer ervaren atleet. Zie rechts voor een foto van de WFF.

In mijn trainingen stond kracht altijd centraal. Ook tijdens mijn bodybuilding tijdperk trainde ik het liefst zo zwaar mogelijk. In 2007 werd op mijn sportschool de sterkste man van Amsterdam georganiseerd en ik vond dat een mooie gelegenheid om eens te zien hoe dat was. Ik had nog nooit farmers vast gehad of een vrachtwagen getrokken en toendertijd vroeg ik mij af of die vrachtwagen uberhaupt wel van zijn plek zou komen. Ik bleek genoeg basiskracht te hebben om op dat niveau mee te kunnen en mijn explosiviteit en mijn hoge tolerantie voor pijn bleek een goede combinatie voor deze sport. Ik won deze wedstrijd zes weken voor de YBF en ging daarna meteen op dieet.

2008 deed ik voor de tweede keer mee met de sterkste man van Amsterdam. Ook deze keer wist ik te winnen. Ik was sterker dan het jaar ervoor maar de wedstrijd was aan de lichte kant en vooral op conditionele onderdelen gericht. Alhoewel ik nog niet dacht klaar te zijn voor het grote werk kon ik eigenlijk ook niet meer deelnemen aan de lichtere wedstrijden in de ogen van velen. In de tussentijd had ik een aantal keer specifiek getraind voor sterkste man. Mijn eerste echt zware wedstrijd werd de sterkste man van noord Nederland in 2009. In de line up stonden meerdere grote namen uit de sport en ik zag mezelf realistisch ergens achter de top tien eindigen. Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat ik die dag 2e werd en mezelf kwalificeerde voor de finale van sterkste man van Nederland 2009.

 

  

Sterkste man van Amsterdam 2007

En zo stond ik na een 1,5 jaar vanaf mijn eerste wedstrijd in strongman ineens met een finaleplek. Met mijn 100 kg lichaamsgewicht naar de toendertijd sterkste man van Nederland Jarno Hams om de onderdelen aan te voelen. Je voelt goed aan of je al geaccepteerd wordt als volwaardig en rechtmatig finalist. Ik zou moeten vechten voor de erkenning in de sport en heb mezelf maandenlang compleet afgebeuld. Van 300kg yoke naar een 390kg net voor de finale toen. In de finale drie derde plaatsen gehaald op de medley, bakdeadlift en de herculeshold, maar ook duidelijk gezien dat ik nog niet allround genoeg was door daar tegenover ook drie laatste plaatsen neer te zetten op de stones, vrachtwagentrekken en de loglift.

Tijdens het trainen op verschillende locaties miste ik iets. Tijdens het trainen moet ik een sfeer ervaren die vrij is om jezelf te laten gaan en een groep die je tot het uiterste kan drijven.  In mijn garage ben ik toen begonnen met het verzamelen van trainingsspullen. In eerste instantie dingen die ik kocht maar vrij snel begon ik mijn eigen spullen te maken. Ik besefte dat voor strongman  het nodig was om regelmatig de specifieke onderdelen te trainen en dat het kopen van dit alles een zeer dure aangelegenheid zou worden. Gezegend met  twee rechterhanden had ik lassen snel onder de knie en sindsdien groeit mijn collectie in rap tempo. Mijn plek kreeg ook een naam en werd RawPowerBaarn gedoopt.

 

De garage en de straat hebben 2 jaar lang dienst kunnen doen als trainingslocatie. Steeds meer krachtsporters kwamen af op de trainingen en al snel werd de straat echt te klein en de overlast voor de buurt te groot. Er moest gezocht worden naar een locatie in de buurt waar RawPowerBaarn verder kon groeien en de trainingen ook bij slecht weer doorgang zouden kunnen vinden.

 

 Oude tijden: Trainen op de hyacinthstraat.

2011 werd de locatie gevonden waar RawPowerBaarn nu gehuisvest is. Een grote boerenschuur. Wie denkt dat het lastig is dit vol te krijgen vergist zich. In rap tempo liep ook deze ruimte vol. Vikingpress, hooggooi installatie, Nederlands stones platform zijn bijvoorbeeld enkele van de zaken die er nu mogelijk waren en ook gerealiseerd zijn.

Vanaf 2013 werd de wedstrijd sterkste man van Nederland tot 105kg officieel voor het eerst georganiseerd. Een titel die voorheen niet officieel bestond maar wel aannemelijk was dat deze toekwam aan die persoon die onder de 105kg woog en de finale van sterkste man van Nederland haalde. Zowel Fouad Hsaini als ik hebben dit meerdere keren voor elkaar gekregen. Vanaf 2013 tot en met 2017 ben ik vijf jaar achter elkaar ongeslagen kampioen geweest in de klasse -105kg. Het noodlot sloeg helaas toe in 2017 en in juli 2017 werd een hernia in de onderrug op het niveau van de L4 vastgesteld. Flinke uitval was helaas het gevolg, 2017 kon ik nog winnen drie maanden na de hernia echter was het dat jaar niet mogelijk om de benodigde intensiteit vol te houden tijdens trainingen. 2018 heb ik mijn laatste finale tot 105kg gedaan en werd ik derde.

Het niveau aan de grote finale was helaas na de hernia niet meer haalbaar en na zes finales heb ik moeten accepteren dat mijn 5e plek in 2017 mijn afscheid op dat niveau is geweest.

Laat ik afsluiten met een wedstrijdoverzicht en een uitnodiging;

Iedereen met de juiste instelling is welkom bij RawPowerBaarn om te komen trainen. Het niveau is niet belangrijk, je instelling wel.

Groet Gijs.

 

Belangrijkste wedstrijden:

Bodybuilding

 • 2007 NK natural bodybuilding 1e body extreme
 • 2008 NK natural bodybuilding 2e body extreme
 • 2008 WK WFF Bodybuilding 1e superbody tot 30 jaar

Strongman

 • Finalist Sterkste man van Nederland: 2009 / 2010 / 2011 / 2013 / 2016 / 2017 (5e plaats beste klassering)
 • 1e plaats Sterkste Team van Nederland 2013 met Alex Moonen
 • 1e plaats Sterkste Man van Nederland (-105 klasse) 2013
 • 1e plaats Sterkste Man van Nederland (-105 klasse) 2014
 • 1e plaats Sterkste Man van Nederland (-105 klasse) 2015
 • 1e plaats Sterkste Man van Nederland (-105 klasse) 2016
 • 1e plaats Sterkste Man van Nederland (-105 klasse) 2017
 • 1e plaats Sterkste Team van Nederland 2017 met Vlad Buda
 • 3e plaats Sterkste Man van Nederland (-105 kg) 2018

 

Internationaal

 • 2009 Sterkste team van Kampen (internationale wedstrijd) samen met Bryan Wolters 4e
 • 2009 Dutch strongman cup (internationaal) 6e
 • 2010 Strongman cup belgie (internationaal) 5e
 • 2010 Dutch strongman cup Hellevoetsluis (internationaal)1e
 • 2011 World natural strongest man (Hongarije) 7e
 • 2012 World natural strongest man (London)

Strengthfest (beste krachtsporters van Nederland samen)

 • 1e plaats Unscared Challenge 2017